Üzüm Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Üzüm Hoşafı Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Hoşafı

Üzüm hoşafı, geçmişten günümüze dek herkesin keyifle tükettiği bir içecektir. Soğuk ya da sıcak olarak tüketilebilir. Osmanlı döneminden günümüze kadar paşaların içtiği ve özel misafirlere sunulan bu içecek, lezzet bakımından oldukça üstündür. Yapımı da bir o kadar kolay olan bu meşrubat, hoşaf olarak tüketildiğinde yemeklerin yanında sindirimi kolaylaştırması amacıyla servis edilebilir.

Hoşaf, içerisindeki üzüm taneleri ile ya da sadece suyu içilerek tüketilebilir. Herkesin damak tadı farklıdır; üzümün şeker oranı yüksek olduğundan dolayı hoşaf içerisine şeker koyulması tercih edilmez. Ancak isterseniz şeker de ilave edebilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize bağlıdır.

Üzüm hoşafı, kırmızı üzüm veya siyah üzümle yapıldığında hoşafın suyu daha tatlı bir renk alır ve hem göze hem de mideye hitap eder.

Üzüm Hoşafı Yapımında Kullanılan Malzemeler

  • 1 litre soğuk su
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker (Miktarı isteğe bağlı olarak değiştirilebilir)
  • 1 kase dolusu kuru üzüm (Sarı üzüm olması tercih edilir)

Üzüm Hoşafı Nasıl Yapılır?

Yapılışına ilk olarak malzeme listesindeki kuru üzümleri ayıklayarak başlayalım. Kuru üzümleri ayıkladıktan sonra bir kaba alalım ve üzerine geçecek kadar sıcak su ilave edelim. Bu şekilde üzümleri 5 dakika sıcak su içinde bekletelim. Üzümler birkaç dakika sonra şişecektir. Sıcak su içerisinde bekletilen üzümler bir süzgeçten geçirilir ve tencereye alınır. Tencere içerisine 1 litre soğuk su eklenir. İsteğe göre şeker ilave edilir.

Ben üzüm hoşafı yaparken şeker kullanmıyorum. Üzüm zaten yoğun şeker içerdiği için buna gerek duymuyorum. Tencereye üzümler ve şeker koyulduktan sonra yüksek ateşte üzümler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Üzümler yumuşamaya yakın, bir çatal yardımıyla kontrol edilir ve yumuşamış ise ocağın altı kısılır. 5 dakika daha bu şekilde kaynatılır. Daha sonra ocağın altı kapatılarak üzüm hoşafı ılık ya da soğuk olarak tüketilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Haver

20 Temmuz 2024 Cumartesi

Üzüm hoşafı yaparken şeker eklemeyi gereksiz bulduğunuzu belirtmişsiniz. Üzüm hoşafını şekersiz denemeyi düşünüyorum, acaba tat olarak yeterince tatmin edici olur mu? İçerisindeki üzüm taneleri yeterince şekerli bir lezzet veriyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Haver,

Üzüm hoşafını şekersiz denemek gerçekten iyi bir fikir olabilir. Üzüm taneleri zaten doğal olarak şeker içerdiği için hoşafınıza yeterince tat katacaktır. Özellikle kuru üzümler kullanıyorsanız, bu tat daha da belirgin olacaktır. Tat olarak tatmin edici olup olmayacağı kişisel damak zevkinize bağlı, ancak genellikle şekersiz üzüm hoşafı da oldukça lezzetli ve doğal bir tada sahip olur. Denemenizi tavsiye ederim, belki de hoşunuza gider!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Red Globe Üzüm Gereksinimleri

Red Globe Üzüm Gereksinimleri

Popüler İçerikler

Üzüm Kaç Kalori?dir?

Üzüm Kaç Kalori?dir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Üzüm Ağacı Faydaları Nelerdir?

Üzüm Ağacı Faydaları Nelerdir?

Bornova Misketi Nedir?

Bornova Misketi Nedir?

Üzüm Fidanı Bakımı

Üzüm Fidanı Bakımı

Çekirdekli Kuru Üzüm Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çekirdekli Kuru Üzüm Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Siyah Kuru Üzüm Kalori Değeri

Siyah Kuru Üzüm Kalori Değeri

Güncel

Kurt Üzümü Faydaları Nelerdir?

Kurt Üzümü Faydaları Nelerdir?

Güncel

Goji Üzümü Nasıl Kullanılır?

Goji Üzümü Nasıl Kullanılır?