Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli

Üzüm, herkesin sevdiği bir meyve türüdür. Özellikle İzmir'in meşhur çekirdeksiz üzümü, en sevilen üzüm çeşitlerindendir. Hem lezzetli hem de oldukça besleyici olan üzümün, tam binden fazla çeşidi bulunmaktadır. Üzüm, en yaygın meyve türlerinden biridir. Beyaz üzüm ve kara üzüm, tüm sebzeler, meyveler ve yemişler arasında en fazla antioksidan etkisine sahip olan meyvelerdendir. Bu faydalı meyve türü, beşten çok daha fazla antioksidan içermektedir. Beyaz ve siyah üzüm, aynı zamanda en iyi beden temizleyicidir.

Zinde ve sağlıklı bir hayat için, kabuğu ile çekilen üzüm suyu ve üzüm çekirdeği en faydalı gıdalardandır. Üzüm, elma, incir, muz ve hurma ile eşdeğerde besin değerine sahiptir. En değerli üzüm türlerine sahip olan güzel yurdumuz Türkiye'de üzüm oldukça fazla yetiştirilir. Bu faydalı meyve türü; pekmez, taze üzüm, asma yaprağı, kuru üzüm hoşafı, hardaliye, üzüm sirkesi, koruk suyu şerbeti, köfter, üzüm çekirdeği ve üzüm şırası gibi çeşitli ürünlere dönüştürülür.

Üzüm Reçeli İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 kilo çekirdeksiz üzüm (beyaz ya da siyah, tercihinize bağlı)
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • 1 kilo toz şeker

Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır?

Bu enfes reçeli yapmaya, önce üzümleri iyice yıkayarak başlayalım. Üzümleri iyice yıkadıktan sonra salkımlardan ayırın. Bu işlemden sonra reçeli yapacağınız tencerenin içine toz şekeri ve suyu koyun, ocağın altını açın. Şeker eriyene kadar karıştırın. Şeker eridikten sonra, daha önceden yıkamış olduğunuz üzümleri tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzümlü karışım kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Şerbetimiz kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca ateşi kısıyoruz. Ayrıca kaynama esnasında köpüklenme olacaktır; bu köpüğü üzerinden alın. Sürekli kıvamını kontrol edin ve yaklaşık olarak 45-50 dakika kadar kaynaması gerekmektedir. Kontrol edilen üzüm reçeli kıvamını bulmuşsa, son işlem olarak gerekli olan limon suyunu da ilave edin. Son olarak kenara alınan üzüm reçelinin soğumasını bekleyin ve soğuyan üzüm reçelini dikkatli bir şekilde kavanozlara alarak buzdolabına koyun. Özellikle sabah kahvaltılarında büyük bir keyifle tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Üzüm Hangi Bölgede Yetişir?

Üzüm Hangi Bölgede Yetişir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kokulu Üzümün Faydaları Nelerdir?

Kokulu Üzümün Faydaları Nelerdir?

Kuru Üzüm Çeşitleri Nelerdir?

Kuru Üzüm Çeşitleri Nelerdir?

Çekirdekli Üzüm Suyu Faydaları Nelerdir?

Çekirdekli Üzüm Suyu Faydaları Nelerdir?

Bektaşi Üzümü Nerede Yetişir?

Bektaşi Üzümü Nerede Yetişir?

Siyah Kuru Üzüm Nasıl Tüketilmelidir

Siyah Kuru Üzüm Nasıl Tüketilmelidir

Güncel

Üzümdeki Vitaminler Nelerdir?

Üzümdeki Vitaminler Nelerdir?

Güncel

Çavuş Üzüm Özellikleri

Çavuş Üzüm Özellikleri

Güncel

Üzüm Sirkesi Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Sirkesi Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Aşısı Nasıl Yapılır?

Üzüm Aşısı Nasıl Yapılır?

Siyah Üzüm Çeşitleri Nelerdir?

Siyah Üzüm Çeşitleri Nelerdir?

Frenk Üzümü Faydaları Nelerdir?

Frenk Üzümü Faydaları Nelerdir?

Kurt Üzümü Yetiştiriciliği

Kurt Üzümü Yetiştiriciliği

Üzüm Fidanı Bakımı

Üzüm Fidanı Bakımı

Üzüm Suyu Faydaları Nelerdir?

Üzüm Suyu Faydaları Nelerdir?