Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Kompostosu

Üzüm kompostosu, özellikle Ramazan ayında en çok tercih edilen komposto çeşitlerinden biridir. Her yaştan herkesin severek tükettiği en sağlıklı içeceklerin başında gelir. Üzüm kompostosu, sağlık açısından oldukça faydalıdır. Sindirim sistemini güçlendirirken, kansızlık hastalığının tedavisinde de etkilidir. Ayrıca, karaciğer hastalıklarına iyi gelir, vücuttaki yağların erimesine yardımcı olur ve kanın temizlenmesini sağlar. Taze üzüm ile hazırlanan komposto, zararlı maddelerin vücuttan atılmasında da etkilidir. İçeriğinde bulunan resveratrol maddesi sayesinde kanser hastalıklarına karşı koruma sağlar. Bu nedenle, üzüm kompostosunu her birey mutlaka tüketmelidir.

Yaz aylarında sıcak hava nedeniyle normalden fazla sıvı kaybı yaşarız ve sıvı tüketme ihtiyacı artar. Ancak, soda, kola gibi içecekleri tercih ederken, sağlığımız için çok faydalı olan komposto çeşitlerini göz ardı etmiş oluruz. Bu nedenle, yaz aylarında taze meyvelerle lezzetli kompostolar hazırlayabiliriz. Üzüm kompostosunu genellikle kuru üzüm ile hazırlarız, ancak taze üzüm ile de oldukça lezzetli bir komposto elde edebiliriz. Yapılışı oldukça pratik olan ve serinlememize yardımcı olacak bu vitamin ve mineral zengini kompostoyu tüketmeye özen göstermeliyiz. İster kuru üzüm, ister taze üzüm ile kompostoyu mutlaka pişirmeli ve sevdiklerimize sunmalıyız. Sağlıklı beslenmek bizim elimizde; siz de sevdiklerinizin sağlığını koruyun!

Üzüm Kompostosu İçin İhtiyaç Duyulan Malzemeler

  • 2 su bardağı üzüm tanesi (Eğer kuru üzüm kullanacaksanız 1 su bardağı yeterli olacaktır)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2 adet kuru karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın

Üzüm Kompostosu Nasıl Yapılır?

İlk olarak, taze olarak aldığımız üzümleri saplarından ayıklayarak bol su içerisinde yıkayalım. Daha sonra orta büyüklükte bir tencerenin içine üzüm tanelerini, suyu, toz şekeri, tarçını ve karanfili ilave edelim ve ocağın altını yakalım. Orta dereceli ateşte tencerenin içindeki toz şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edelim. Kompostonun suyu kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika üzümleri pişirelim. Ardından üzüm kompostosu piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Bir süre oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim. Daha sonra buzdolabına soğuması için kaldıralım. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra üzüm kompostosunu servis kaselerine alalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bornova Misketi Nedir?

Bornova Misketi Nedir?

Hangi Bağda Üzüm Yetişmez

Hangi Bağda Üzüm Yetişmez

Haber Bülteni