Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdeksiz üzüm reçeli; son yıllarda yaygın olarak yapılan reçel türlerinden bir tanesidir. Reçel Türk mutfağında kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. En klasik reçel türleri vişne, çilek, ayva, incir iken artık sebzelerden hatta karpuz kabuğundan bile değişik reçel imalatı yapılmaktadır. Reçel türlerinin tamamı piyasada hazır olarak satılmaktadır. Ancak pek çoğunun yapımında şeker yerine glikoz kullanılıyor olması evde yapılan reçelleri daha lezzetli kılar. Evde de tüm meyvelerin ve bazı meyvelerin reçeli rahatlıkla yapılabilir. Üzüm reçeli de bunlardan bir tanesidir. Üzüm reçeli hem sarı hem de siyah üzümden yapılır. Ancak en lezzetli reçel çekirdeksiz olarak yetişen üzümden yapılır. Özellikle Manisa ve İzmir yöresinde yetişen üzüm reçel yapımı için en ideal olanıdır.

Çekirdeksiz üzüm reçeli için gerekli malzemeler
  • 1 kg. Çekirdeksiz üzüm,
  • 1 kg. Toz şeker,
  • 2 su bardağı soğuk su,
  • 2 çorba kaşığı limon suyu.
Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Nasıl Yapılır?

Çekirdeksiz üzümlerin saplarını ayıklayın. Üzümü birkaç su yıkadıktan sonra bir kabın içine boşatın ve üzerine su doldurarak yarım saat bekletin. Çekirdeksiz üzüm reçelinin yapımı çilek reçeli gibi klasik reçel türlerinden farklıdır. Üzüm tıpkı kayısı gibi çabuk pişen bir meyve olduğu için öncelikle reçelin şerbetinin hazırlanması gerekir. Bunun için derin bir tencerenin içine toz şeker ve soğuk suyu ekleyin. Kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Şeker eridikten sonra şerbet kıvamın alıncaya kadar kaynatın. Daha sonra üzerine üzüm tanelerini ilave edin. Reçel kaynadıkça üzerinde biriken köpükleri bir kaşıkla toplayıp atın. Böylece reçel daha parlak ve uzun ömürlü olur. Kaynayan reçelin içine limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Daha sonra ocaktan indirip kavanoza boşaltın. Eğer uzun süre saklamak isterseniz kavanozun kapağını sıcakken kapatıp ters çevirin. Çekirdeksiz üzüm reçeli hazır.

Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Üzüm Bağı Nasıl Kurulur?

Üzüm Bağı Nasıl Kurulur?

Üzüm Pekmezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Üzüm Pekmezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Çekirdeksiz Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Bektaşi Üzümü Faydaları Nelerdir?

Bektaşi Üzümü Faydaları Nelerdir?

Red Globe Üzüm Gereksinimleri

Red Globe Üzüm Gereksinimleri

Güncel

Goji Berry Üzümü Nelere İyi Gelir?

Goji Berry Üzümü Nelere İyi Gelir?

Güncel

Üzümdeki Vitaminler Nelerdir?

Üzümdeki Vitaminler Nelerdir?

Hangi Bağda Üzüm Yetişmez

Hangi Bağda Üzüm Yetişmez

Çekirdeksiz Kuru Üzüm Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çekirdeksiz Kuru Üzüm Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kuru Üzüm Çeşitleri Nelerdir?

Kuru Üzüm Çeşitleri Nelerdir?

Şizandra Üzümü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Şizandra Üzümü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Evde Üzüm Sirkesi Yapımı

Evde Üzüm Sirkesi Yapımı

Üzüm Ekstresi Faydaları Nelerdir?

Üzüm Ekstresi Faydaları Nelerdir?

Kara Üzüm Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kara Üzüm Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Üzüm Asması Bakımı Nasıl Yapılır?

Üzüm Asması Bakımı Nasıl Yapılır?

Kuru Üzüm Faydaları Nelerdir?

Kuru Üzüm Faydaları Nelerdir?

Üzüm Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Üzüm Yaprağı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Üzüm Hangi Bölgede Yetişir?

Üzüm Hangi Bölgede Yetişir?

Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Ayı Üzümü Çayın Vücuda Faydaları Nelerdir?

Ayı Üzümü Çayın Vücuda Faydaları Nelerdir?

Siyah Üzüm Kaç Kalori?dir

Siyah Üzüm Kaç Kalori?dir

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm İlaçlama Nasıl Olmalıdır?

Üzüm İlaçlama Nasıl Olmalıdır?

Kokulu Üzümün Faydaları Nelerdir?

Kokulu Üzümün Faydaları Nelerdir?

Üzüm Pestili Tarifi ve Malzemeleri

Üzüm Pestili Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6