Popüler İçerikler

Üzüm Nasıl Kurutulur

Üzüm Nasıl Kurutulur, Üzüm, çoğu insanların severek yediği bir meyvedir. Ancak her meyve gibi bu meyvede zamanla bozulacağından dolayı, bu bozulmayı geciktirmek ve bu sevilen meyvenin, mevsiminin dışında da tüketilmesini sağlamak amacıyla ve üzümün bazı türlerinin kurutulmaya elverişli olması nedeniyle kurutma yöntemine başv...

Bektaşi Üzümü Nerede Yetişir

Bektaşi Üzümü Nerede Yetişir, Bektaşi üzümünün nerelerde yetiştiğine bakmadan önce bu üzüm hakkında biraz bilgi sahibi olalım. Bektaşi üzümü özellikle safa kesesini temizleme, insan vücudun da bulunan kanı temizleme, iltihapları yok etme gibi bir çok faydası olan siyah üzüm olarak ta bilinen üzüm çeşididir. Bektaşi üzümünün yaklaşık olarak ...

Üzüm İlaçlama

Üzüm İlaçlama, Üzüm anayurdu Ege Bölgesi olarak bilinen bir bitki türüdür. Üzüm ağaçlarına asma adı verilir. Asma ağaçlarında oluşan üzüm salkımları üzüm meyvesini oluşturmaktadır. Bağda yetiştirilen üzüm hasat mevsiminde toplanmasıyla taze olarak ya da taze üzüm salkımları üzüm kurutma yöntemleriyle kurutulması ile yemiş olarak tüketilir. Ü...

Üzüm Hangi Bölgede Yetişir

Üzüm Hangi Bölgede Yetişir: Üzüm soğukta –40 dereceye kadar dayanabilen bir meyve türüdür. Bu nedenle mevcut meyveler içerisinde üretim alanı çok geniştir. Üzüm hangi bölgede yetişir sorusuna genel olarak baktığımız zaman, üzüm; Türkiye’ nin hemen her bölgesinde yetişen bir meyvedir. Ancak üzümü cinslerine göre ayırt ettiğimi...

Siyah Üzüm Çeşitleri

Siyah üzüm çeşitleri, Siyah üzümün çekirdeğinden kurusuna ve yaprağına kadar şifa deposu olan bir besindir. Siyah üzüm kansızlık, migren, hazımsızlık, yumurtalık kistleri, cilt sorunları gibi bir çok rahatsızlığın tedavisi için tüketilmesi gereken besinlerden biridir. Ülkemizde bağcılık açısından çok elverişli ekolojik koşullara sahiptir. Dü...

Çavuş Üzüm

Çavuş Üzüm, Ülkemizin iklim ve toprak yapısı bağcılık için uygun şartlara sahip olduğundan, bazı türleri bazı bölgelere özgü olmakla birlikte, üzümün her çeşidinin yetiştiriciliği asırlardan beri yapılır. Çavuş Üzüm, Ülkemizde en çok Karadeniz bölgesinde, Karabük il merkezi ile Safranbolu’ da bazı köylerde yetiştirilmek...

Üzüm Aşısı

Üzüm aşısı, genellikle bitkinin çoğalmasında kullanılan yöntemdir. Bitkinin çeşidinden bir gözün çıkarılması veya kalem ismi verilen bir parça dal parçasıyla öteki bitkinin üstüne konulmasına ve tutturulmasına denir. Üzüm aşısı, verimliliği, kaliteyi, üzümün ömrünü iyileştirmeye de yarar. Üzüm Aşısı Nasıl Ya...

Üzüm Çekirdeği Kremi

Üzüm çekirdeği kremi, piyasada bir çok bitki ve besin içerikli kremler mevcuttur. Her birinin farklı farklı özellikleri ve yararları vardır. Toplumda yaygın olarak kullanılmayan ve faydaları hakkında çok bilgiye sahip olunmayan üzüm çekirdeği kreminin ilginç ve şaşırtıcı faydaları vardır. Yurt dışında oldukça yaygın ve üzüm üretimi ya...

Üzüm Cinsleri

Üzüm Cinsleri: Ülkemiz üzüm kültürünün anavatanı olarak kabul edilen bir ülkedir. Anadolu’da üzüm bağcılığın tarihçesi M.Ö. 5000 senesine kadar dayanmaktadır. Ülkemizin bağcılık yönünden çok elverişli bir ekolojik koşula sahip olması nedeniyle, Türkiye de üzüm cinsleri ve üzümün ürünlerinin bir çok türü yani sofralık, kurutmalık ve şa...

Kan Üzümü

Kan Üzümü, Genellikle tadı güzel olduğundan dolayı insanlar çok fazla tüketim yaparlar. Damak tadına doyum olmaz. Kan üzümü olarak bilinir. Ancak bunun bir diğer adı siyah üzümdür. Bu üzümü kurutulmuş halde yemek de çok sağlıklıdır. Ama çok fazla tüketimi yapılmamaktadır. Çünkü içerisinde çok fazla şeker bulunmaktadır. Şeker ha...

Köpek Üzümü

Köpek Üzümü, Latince adı Herba solani nigri olan ve ülkemizin bazı yörelerinde safur, it üzümü, yaban asması olarak da bilinen bir bitkidir. Çok fazla ağır olmayan, humus ve azot bakımından zengin, killi topraklarda yetişen bir bitki olup, Azot yönünden zengin olan toprakların genel ve tipik bitki türüdür. Bağ, bahçe ve tarlalarda sıkça g...

Besni Üzümü

Besni Üzümü: Güneydoğu bölgemizde yer alan Adıyaman’ın Besni ilçesinde üretimi yapılan ve tüm Türkiye tarafından bilinen meşhur bir üzümdür. Anadolu Yarımadası kültür asmasının anavatanı olarak kabul edilmekte bu bölgede bağcılık ve üzümcülükle uğraşma yaygın ve yoğun bir şekilde yapılmaktadır. Bağcılık işleri çok eski tarihlerden it...

Red Globe Üzüm

Red Globe Üzüm, Yapısı itibariyle açık renkli kırmızı habbeleri olan kaliteli bir üzümdür. Üretimi Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi ve Akdeniz kıyılarında yapılmaktadır. Belirtmiş olduğum bölgelerin iklim yapısı, toprak tipi, güneşlenme süresi red globe üzüm için yeterli olmaktadır. Red globe üzüm diğer cins üzümlere göre salkım ya...

Üzüm Asması

Üzüm Asması, Ülkemizde dört mevsimin tam anlamıyla yaşanıyor olması, meyve ve sebze çeşitliliğinin artmasına neden olmuştur. Bu eşsiz coğrafyanın bizleri sunduğu en güzel bitkilerden birisi olan üzüm asması, efsanelere konu olmuş, mitolojik resimlerde, frekslerde ve yer mozaiklerinde süsleme olarak kullanılmıştır. ...

Kuş Üzümü

Kuş üzümü, koyu renkli, çekirdeksiz ve küçük üzümdür. Kuş üzümü yıllardır mutfaklarda güzel yemeklerin ana malzemesi olarak kullanılmaktadır. Esasen kuş üzümleri kurumuş şekildedir. Bunlarda yeşil mor, siyah, kırmızı renklerde üzüm bulunmaktadır. Ama en fazla kullanılan siyah ve kırmızı kuş üzümlerdir. Beyaz kuş üzümü ise kırmızı k...

Çekirdeksiz Üzüm Çeşitleri

Çekirdeksiz Üzüm Çeşitleri, Yurdumuzda iklimin ve toprak özelliklerinin çok olması sebebiyle, çekirdeksiz üzüm yetiştiriciliğinde önemli yere sahiptir. Çekirdeksiz üzüm çeşitlerinin olgunlaşma zamanını yer, anaç, ekoloji ve yetiştirme koşulları gibi birçok faktör etkilemektedir. Bu sebeple her yöre de tek bir hasat vermesi zordur. ...

Sofralık Üzüm Çeşitleri

Sofralık Üzüm Çeşitleri, ülkemizin ve dünyanın bir çok bölgesinde yetiştirilen üzüm bir çok alanda kullanılmaktadır. Üzüm yetiştirmek zahmetli olmasına rağmen güzel bir alandır. Üzümler kurutmalık, şaraplık, şıralık, sofralık olmak üzere farklı çeşitleri bulunmaktadır. Çeşitlerine göre farklı bölgelerde yetiştirilmektedir. Üzüm çekirdekli ve...

Diyette Kuru Üzüm

Diyette Kuru Üzüm, Kuru üzüm kişiyi uzun süre tok tutmasından ve açlık hissi vermemesinden dolayı diyet programlarında sıklıkla kuru üzüme yer verilir. Kilo vermek isteyen kişiler, tükettikleri besinlerinin kalori miktarlarına oldukça çok dikkat etmeleri gerekir. Özellikle diyet yaparken tatlı krizlerinde kalorisi düşük şekerli meyveler tüke...

Kuru Üzüm Çeşitleri

Kuru üzüm çeşitleri, kuru üzüm ülkemizin her bölgesinde yetiştirilebilen bir üründür. Ayrıca kurutulmuş hali dünya ticaretinde önemli bir yere sahip ihraç ürünüdür. Ülkemizde ise özellikle Ege bölgesinin önemli bir geçim kaynağı olarak bilinir. Kuru üzüm tek bir çeşit olmayıp birçok çeşide sahiptir. Bu kuru üzümlerin her biri ayrı ayrı insan...

Üzüm Fidanı

Üzüm Fidanı, Asma şeklinde yetiştirilmeye elverişli olan meyve verimi sağlayan bir fidan türüdür. Birçok iklim ve toprak türüne uyum sağlayan bu fidan özellikle yazlar sıcak ve kurak kışlar ılık ve yağışlı olan bölgelerde sağlıklı bir şekilde büyümektedir. Toprak isteği bakımından ise alüvyon nitelikli alanlarda oldukça verimli bir şekilde k...

Üzüm Pestili

Üzüm Pestili, Üzüm pestili, üzerine badem kırıkları atılan ince yufka gibi olan kurutulmuş meyve ezmesidir. Üzüm pestili çok güzel lezzettir. Zevkle yenen üzümden yapılarak kurutulmuş ezmedir. Yapımı eskilere dayanan üzüm pestili meyve tadını saklamanın yöntemlerinden biridir. Üzüm pestili üzüm yetiştiriciliğinin çok olduğu bölg...

1 Adet Kuru Üzüm Kaç Kalori

1 Adet Kuru Üzüm Kaç Kalori; Üzüm, siyah ve sarı gibi tat ve renk bakımından değişik türleri bulunan asma dediğimiz dallardan toplanan ve gerekirse pekmez, sirke ve şarap yapılan bir meyvedir. Toplanarak gölgede ve soğuk mekanlarda asılarak kurutulan siyah üzüm sağlık açısından oldukça faydalıdır. Özellikle kansızlığa iyi gelen kuru üzüm yer...

Üzüm Nerede Yetişir

Üzüm Nerede Yetişir, Üzüm, insanların binlerce yıldır yetiştirdiği ve meyvelerinden çeşitli yollarla yararlandığı bitkilerin başında gelmektedir. Bilinen tarihte üzümün anavatanı Anadolu ve Kafkaslar olduğudur. Dünya üzerinde en fazla çeşidi olan üzümün 15000 yakın çeşidi olduğu tahmin edilmektedir. Üzümün anavatanı sayılan Anadolu'da i...

Şizandra Üzümü

Şizandra üzümü; Şizandra üzümünün diğer üzümlerden farkı renginin kırmızı olmasıdır ve ayrıca normal üzümlerden biraz daha küçük olmasıdır. Bu meyve genellikle Çin veya Japonya'da yetiştiği bilinmektedir. Meyvesinin tarif edilemeyecek bir tada sahip olduğu söylenmektedir. Eski çin imparatorları ülke yönetmekten stres ve yorgunluk içerisinde ...

Gebelikte Kuru Üzüm

Gebelikte Kuru Üzüm, hamilelik süresince çok tüketilen besin arasında yer alır. Hamilelikte kuru üzüm tüketimi anne sağlığına ve bebek sağlığına faydalı olur. Kuru üzüm kuru olarak veya komposto olarak tüketilebilir. Kuru üzüm içinde demir, vitamin ve lif olduğu için hamile bayanın tüketmesi doktor kontrolünde tüketimi onaylanmıştır. Kuru üz...

Üzüm Türleri

Üzüm türleri Anadolu'daki üzüm bağcılığının başlama tarihi milattan önce 5000 yılına kadar dayanmaktadır. Ülkemiz toprakları bağcılık açısından oldukça elverişlidir. Çünkü ekolojik koşullara sahip olmasından dolayı çok sayıda üzüm türleri yetiştirilmektedir. Bunlar sofra, kurutmalık ve şarap olmak üzere üç çeşit üzüm yetiştiriciliği bulunmak...

Yeşil Üzümün Faydaları

Yeşil üzümün faydaları, Yeşil üzüm hemen hemen herkes tarafından sevilen bir meyvedir. Vücuda faydaları saymakla bitmeyen yeşil üzüm vücutta birçok hastalığın oluşma riskini engellemektedir. Yeşil üzüm içeriğinde vücudun ihtiyaç duyduğu birçok değeri barındırmaktadır. A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini ve C vitaminini bol miktarda bünyesin...

Acai Üzümü

Acai Üzümü, olarak bildiğimiz meyvenin diğer adı acai berrydir. Genellikle yetiştiği yer Güney Amerikadır. Bu meyve içerisinde oldukça antioksidan içermektedir. Genellikle yetiştirildiği bölgede bulunmakta olan ayrıca da o bölgeye özgü olan palmiye ağaçlarından üretilir. Ancak farklı bölgelerde acai üzümü tüketilse de yetiştirildiği bölgede...

Üzüm Asması Bakımı

Üzüm Asması Bakımı, Üzüm asması ülkemiz sınırlarında genel olarak Ege Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi başta olmak üzere bu bölgelerde yetiştirilmektedir. Üzüm asması soğuğa dayanıklı olduğundan dolayı kış şartlarında 35 ile 40 derece arasında soğuklarda bile yetişir. Üzüm asması yetiştiriciliği ülkemiz genelinde bölgesel ...

Kuru Üzüm Suyu

Kuru üzüm suyu, Kan dolaşım sistemini etkilemekte ve Bu sistemin temizlenmesini sağlamaktadır. Ayrıca bu temizleme işlemini yaparken karaciğerdeki meydana gelen biyokimyasal reaksiyonları uyarmaktadır. Kuru üzüm suyunun kadar faydalı olmasının sebebi kuru üzümden yapılmasıdır. Bildiğiniz gibi siyah kuru üzümün faydaları çok fazladır. Bu yüzd...

Siyah Üzüm Kaç Kalori

Siyah üzüm kaç kalori, Siyah üzüm potasyum, demir ve folik asit bakımından çok zengin bir meyvedir. Antioksidan ve lif içeriği oldukça yüksektir. Vücut sağlığı bakımından çok büyük faydaları bulunmaktadır. Yüksek kolesterol ve bazı kanser türlerine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. Kalp dostu olan siyah üzüm kalpte bulunan ritim...

Kuru Üzüm

Kuru üzüm, taze üzümün toplanıp haşlandıktan sonra kurutulması ile elde edilen kuru üzüm; kuruyemiş çeşidi olarak kabul görülen bir besindir. Rengine bağlı sarı ve siyah türde 2 çeşit kuru üzüm vardır. Çekirdekli ve çekirdeksiz olarak da ayırt edilir. Birçok kişinin severek tükettiği kuru üzüm oldukça faydalı bir atıştırmalıktır. Hatta öyle ...

Üzüm Çekirdeği Tozu

Üzüm çekirdeği tozu, üzüm çekirdeklerinde elde edilmekte olan bu tozun insan sağlığına katmış olduğu faydadan dolayı bir çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmaktadır. Üzümün içerisinde bulunan etken maddeler özellikler vücutta bulunan kan miktarını arttırmaktadır. Kan yapma özelliği bulunan üzüm, kansızlık sorunu yaşayan kişilerin ted...

Frenk Üzümü Faydaları

Frenk üzümü faydaları; Frenk üzümü günümüzde genel olarak hafif gölgeli olan ortamlarda yetişmektedir. Çalı bitkisi olan bu meyve bahçe bitkisi olarak rahatlıkla yetiştirilebilir. Bu meyve rutubetli ve fazla kuru olan toprağı sevmemektedir. Bu meyvenin dikimi genellikle sonbaharda yapılması daha çok verim alınmasını sağlamaktır çünkü ...

Kokulu Üzüm

Kokulu Üzüm, Yaprak döken, 15 metreye kadar yükselebilen ve oldukça hızlı büyüyen bir üzüm çeşididir. Ülkemizde özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde ve 1600 metre rakıma kadar yaygın olarak görülür. Kendine has kokusu ve tadı bulunan meyveleri oldukça yüksek oranda şeker ihtiva eder. Ekşi ve çilek kokulu bir üzümdür. kalın kabuklu ve siyah ...

Üzüm Bağı

Üzüm bağı, daha sağlıklı ve iyi üzüm alabilmek için üzüm bağına gereken önemi vermek gerekir. Yani üzüm bağı kurmak isteyen bir kişi için dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Gelişigüzel kurulacak bağ hem sürüldüğü zaman hem de hasat zamanında çok zahmetler verir. Belki bir çoğumuzda üzüm bağı var ya da görmüşüzdür. Üzüm ba...

Sarı Üzümün Faydaları

Sarı Üzümün Faydaları, Üzüm çok eski yıllara dayanan meyvelerden biridir. Üzüm çeşitleri saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Sarı üzüm çeşidi binlerce olan üzümlerden biridir. Üzüm üretimi ülkemizde daha çok ana doluda olmakla birlikte, Marmara, Akdeniz ve Ege bölgemizde yetişmektedir. Sarı üzüm vitamin ve mineraller bakımından ...

Goji Berry Kurt Üzümü

Goji Berry Kurt Üzümü, Bu üzüm Türkiye'de çok fazla bulunmamaktadır. Çünkü pek tüketimi yapılmamaktadır. Bunun nedeni korkudur. Goji berry kurt üzümünün zararlı olduğunu düşünüyorlar. Tabiki bu üzümü bilinçsiz yere kullanmakta kişinin sağlığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Ancak bazı insanlar da ise zayıflamak için kullanılmakta...

Kırmızı Üzüm

Kırmızı Üzüm, Asmagiller familyasından olan birçok türe sahip bir meyve türüdür. Adını renginden alan bu üzüm iri, uzun, küçük yapıya sahip birçok kırmızı üzüm çeşidi vardır. Ege bölgesinde yoğun olarak yetiştirilen kırmızı üzüm birçok iklime uyum sağlamaktadır. Salkım halinde yetişen ve çok taneli olan bu değerli meyvenin üretimin her bölge...

Bektaşi Üzümü

Bektaşi üzümü, iltihap yok edici etkisiyle, idrar söktürücü, safra kesesini temizleyici, kanı temizleyen etkisiyle sağlığın korunmasında önemli meyveler arasındadır. Küçük taneli olan bektaşi üzümü fosfor, bakır ve potasyum bakımından da zengindir. Sayısı kırkı aşan türleriyle bu meyveyi çeşitli şekillerde tüketebilirsiniz.Taze olarak, jöle...

Hamilelikte Kuru Üzüm

Hamilelikte kuru üzüm, anne adaylarının bir çoğu hamilelik sürecinde beslenme alışkanlığına dikkat etmelidir. Çünkü alınan besinleri artık sadece anne adayı değil karnındaki minik bebeğin alması, gelişimi için son derece önemlidir. Her anne adayı yediği ve içtiği besinlere son derece özen göstermelidir. Sağlıklı beslenerek bebeğini kucağına ...

Frenk Üzümü

Frenk üzümü, anavatanı Fransa ve Belçika olan, kırmızı parlak kabuklu küçük taneli üzüm benzeri bir meyvedir. Bol rutubeti ve serin yerleri sever. Bektaşi üzümü ailesinden gelen bu meyve salkımlar halinde yetişir. Tadı hafif tatlı acı lezzette olup, bol suludur. Taze olarak tüketildiği gibi, salatalarda, meyve suyu olarak, yoğurtla birlikte,...

Kara Üzüm

Kara üzüm, asma meyvesi olarak bilinen üzüm çeşitlerinden bir tanesidir. Ülkemizde genellikle batı tarafında yoğunlaşılan kara üzüm yetiştiriciliği, Güney Doğu Anadolu bölgesinin Antep yöresinde de çok gelişmiştir. Çiftçilerin her hasat mevsiminde yüzünü güldüren kara üzüm yetiştiriciliği, tüm yöre halkı olmak üzere bütün ülkey...

Üzüm Çeşitleri

Üzüm Çeşitleri, ülkemiz bağcılıkta ister toprak yönünden olsun ister iklim yönünden en uygun şartlara sahiptir. Bu sebeple üzüm yetiştiriciliği yüzyıllardan beri süregelmektedir. Asmanın sulama ihtiyacının az olmasından dolayı hemen hemen her toprak yapısına uyum sağlayan üzüm çeşitleri, dünyanın her yerinde yetiştirilen meyve olmasına ...

Adakarası

Adakarası, asıl yetişme yeri Avşa adası olan bir üzüm türüdür. Şarap üretimi için oldukça yaygın bir kullanım alanı olan bu üzümün enfes bir tadı bulunmaktadır. Siyah bir renk özelliği bulanan bu üzüm ismini renginde dolayı almıştır. Erdek ve Balıkesir yöresinde de yetiştirilmekte olan bu üzümün salkımları kanatlı bir yapıya sahiptir. Ü...

Bornova Misketi

Bornova Misketi, Eski tarihten beri adı bilinen en eski üzüm türü olan Misketle ilgili öğrenilecek çok şey var. Misket şeklinde isimlendirilen bu üzüm 200’den çok üyesi bulunan ve dünyanın belki de ne büyük üzüm türü olan Muscat’ın ta kendisidir. Misket adının da tanesinin, miskete benzemesiyle alakası yok. Misket adıyla bilinen bu üzüm...

Çekirdeksiz Üzüm

Çekirdeksiz Üzüm, Besin değeri oldukça fazla olan meyvelerin başında üzüm gelmektedir. Üzümün binlerce çeşidi bulunmaktadır. Her birinin farklı lezzeti ve besin değeri vardır. Üzüm, sofralık, kurutmalık, pekmezlik ve şaraplık olarak farklı çeşitte yetiştirilmektedir. Üzüm, anavatanı olan Anadolu ve Kafkaslardan, dünya üzerinde farklı co...

Ayı Üzümü

Ayı Üzümü, gerek yurt içi gerek yurt dışında yetişmekte olan şifalı bitkiler arasında yer almaktadır. Yurt dışında Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika da yetişirken ülkemizde ise Karadeniz bölgesinde yetişmektedir. Ayı üzümü koyu kırmızı renge sahip bir bitkidir. Ayı üzümü kendisine benzeyen bitkilerle karıştırılabiliyor. Yaban mersin...

Hangi Bağda Üzüm Yetişmez

Hangi Bağda Üzüm Yetişmez, İlk olarak üzümün yetiştiği bağ yapısını sizlere belirtmek isterim. Üzüm genel olarak dağlık alanlarda yetişmektedir. Üzüm bağı kayalık olsa dahi burada verimli üzüm hasat edilecektir. Üzüm bitkisi toprağın humus yapısı vitamin ve mineraller açısından zengin olmasıyla gelişimi iyi olmaktadır. Üzüm ağacı yapısı itib...

Siyah Üzüm

Siyah Üzüm, Halk arasında kara üzüm olarak da bilinen ve kendine özgü önemli faydalara sahip olan bir üzümdür. Kara üzüm kanserden cilt tedavisine birçok hastalığın şifa kaynağıdır. Kuru halde ve yaş halde tüketilebilir. Dünya üzerinde en çok tüketilen meyveler arasındadır. Kendine has tadı ve içeriğindeki bol miktarda demir yardımı ile...

Üzüm Suyu

Üzüm Suyu, Bağda yetişen üzümlerin mevsiminde hasat yapılarak taze ya da kurutulmuş üzümlerle elde edilmektedir. Üzüm yetiştiriciliği yapılarak taze üzümlerle geçmişten günümüze kadar içecek elde edilmektedir. Üzümün besin değerinin yüksek olmasından dolayı herkesin tercih ettiği bir içecek olmuştur. Bu içecek tıp dünyasında şifa kaynağı ola...

Siyah Kuru Üzüm

Siyah Kuru Üzüm, siyah üzüm yüzyıllardan günümüze hem beslenme hem de sağlık kelimeleri ile her zaman birlikte kullanılmaktadır. Siyah kuru üzüm yalnızca lezzeti ile değil, aynı zamanda besin değeri oldukça yüksek olan en sağlıklı besin maddesinden bir tanesidir. Tam bir sağlık deposu olan siyak üzüm her mevsim kuru olarak bulunurken, mevsim...

Ayı Üzümü Çayı

Ayı Üzümü Çayı, ayı üzümü Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika Bölgesinde yetişen meyvedir. Dağlarda ve doğal tarım alanında yetişir. İlkbahar ayında ayı üzüm meyvesi olgunlaşmaya başlar. Rengi küçük ve kırmızıdır. Şifalı meyve olarak bilinir. Dış görünüş olarak yaban mersinine benzer. Ayı üzümü yabancı ülkeden Türkiye'ye ithal edilir. Ayı üzümü iç...

Çekirdekli Üzüm Suyu

Çekirdekli Üzüm Suyu, Hücrelerin yenilenmesini sağlar. Hasta olan çocuklar da ateş düşürücü olarak da kullanılmaktadır. Ayrıca bu komposto türü içeceğin faydası sınırlandırılamaz. Çünkü ciddi bir enerji deposu şeklindedir. Çekirdekli üzüm suyu cildin canlılığını sağlamaktadır. Ciltte hiçbir leke bırakmayacak kadar etkilidir. Ayrıca bu...

Üzüm Hoşafı

Üzüm Hoşafı, Üzüm hoşafı geçmişten günümüze kadar herkesin ağız tadıyla tüketmiş olduğu bir meşrubat türüdür. Üzüm hoşafı soğuk ya da sıcak olarak tüketilebilir. Osmanlı döneminden günümüze kadar paşaların içmiş olduğu ve özel misafirlere sunulan bu içecek lezzet bakımından oldukça üstündür. Yapımı da bir o kadar kolay olan bu meşruba...

Ayı Üzümü Yaprağı

Ayı üzümü yaprağı, insan vücuduna bir çok faydası olan bu bitki Asya, Kuzey Amerika ve Avrupa bölgelerinden yetişmektedir. Ülkemizde ise Kuzey Anadolu bölgesinin taşlık alanlarından yetişmektedir. Bu bitkinin sağlık açısından bir çok kullanım alanı bulunmaktadır. İçerisinde bol miktarda antioksidan bulunan bu bitkinin çayı yapılarak da tüket...

Çekirdeksiz Üzüm Reçeli

Çekirdeksiz üzüm reçeli; son yıllarda yaygın olarak yapılan reçel türlerinden bir tanesidir. Reçel Türk mutfağında kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. En klasik reçel türleri vişne, çilek, ayva, incir iken artık sebzelerden hatta karpuz kabuğundan bile değişik reçel imalatı yapılmaktadır. Reçel türlerinin tamamı piyasada hazır olarak...

Üzüm Yaprağı

Üzüm yaprağı, Bir diğer adı asma yaprağıdır. Bu üzüm yaprakları ile çok sevilen bir yemek olan yaprak sarması yapılabilmektedir. Ayrıca içinde bir çok vitamin ve bir çok mineral bulundurduğundan faydalı bir yapraktır. İnsana ve insan vücuduna bir çok faydası bulunmaktadır.Üzüm yaprağı faydaları nelerdir?

Üzüm Yaprağı Sarması

Üzüm yaprağı sarması, birçok mutfakta ve ev hanımlarının olmazsa olmazıdır. Üzüm yaprağı sarması birçok kişinin severek tükettiği bu yemek hamarat ellerle yapılınca sofraların renkli görünmesi severek yenilen yaprağın tadını hemen herkes bilir. Yapılışı biraz hamaratlı ellere bakan üzüm yaprağı sarması son derece lezzetli ve görsel ol...

Kuru Üzüm Kalori

Kuru üzüm kalori açısından az olan ancak genel sağlığın korunması adına vitamin bakımından zengin olan bir yemiş türüdür. Özellikle sindirimi hızlandıran aynı zamanda uzun süre tok tutan bir meyvedir. Kuru üzümün bilinen bir diğer faydası ise iyi bir enerji kaynağı olmasıdır. Kişinin şekeri düştüğü anda kuru üzüm çok iyi bir kurtarıcıdır.

Üzüm Kaç Kalori

Üzüm Kaç Kalori, Ülkemizde çokça bulunan üzüm yetiştirilme alanı ve üretim miktarı bakımından başta gelen meyveler arasında bulunmaktadır. Her alanda kullanım alanı bulan üzüm pekmez, üzüm suyu, sirke ve şarap yapımında fazlası ile tüketilmektedir. Üzüm kaç kalori sorusunun cevabı üzümün şeker içeriği fazla bir ...

Üzüm Yetiştiriciliği

Üzüm Yetiştiriciliği, Birçok kişinin severek tükettiği meyveler arasında yer alan üzüm aynı zamanda pekmezi yapılarak da tüketileceği için yetiştiriciliği oldukça yaygın yapılan bir meyvedir. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olan üzüm aynı zamanda şarap, cevizli sucuk, kuru üzüm ve pestil olarak da tüketilir. Ülkemizd...

Siyah Üzüm Çekirdeği

Siyah Üzüm Çekirdeği, toplumda sevilerek tüketilen besindir. Siyah üzüm her bölgede kolaylıkla yetiştirilir. Üzüm ve üzümün çekirdeği sağlık için çok faydalıdır. Siyah üzüm çekirdeği içinde antioksidan, protoantosiyanid, E vitamini, C vitamini özelliği olduğu için bir çok ciddi hastalığa karşı vücudu korur ve sağlığa faydalı olur...

Üzümdeki Vitaminler

Üzümdeki vitaminler, oldukça fazla olmaktadır. Vücut için birçok vitamin ve mineral gerekmektedir. Bunlar sayesinde yaşamsal faaliyetlerin oluşabilmesini sağlayan düzen meydana gelmektedir. Sirke olarak tüketimi de yapılmakta olan üzümün sindirim bozukluğu, böbrek problemleri ve yorgunluk hissinin ortadan kaldırılması gibi özellikleri de mev...

Üzüm

Üzüm, tazesi ve kurusuyla herkesin severek yediği meyvelerden biridir. Ülkemizde de hemen her bölgede yetişir. Üzüm kütüklerde ve asmalarda yetiştirilen, üzümgiller familyasından olan bir meyvedir. Asmanın meyvesi üzümdür. Şarap dahil pek çok alkollü içeceğin temel malzemesi üzümdür. Üzüm suyuyla pekmez, sirke, şarap, şıra ve ispirto yapılır...

Goji Üzümü

Goji üzümü, kurt çileği olarak da bilinen, ülkemizde henüz yeni yeni tanınmaya başlayan bir meyve türüdür. Kırmızı, turuncu renkte bir meyvedir ve keskin bir tada sahiptir. Sağlık bakımından da inanılma faydaları vardır. Besin değeri bakımından oldukça yüksek bir meyvedir. Goji üzümü, mineraller ve vitaminler bakımından oldukça ...

1 Salkım Üzüm Kaç Kalori

1 Salkım Üzüm Kaç Kalori; Üzüm; kansere karşı koruyan kabuğu ile sağlık açısından çok faydalı olan bir meyvedir. Çeşitli renkleri ve tatları olan üzüm sarı, siyah ve bulut üzüm gibi isimler ile yaz mevsiminin vazgeçilmezidir. Antioksidan özelliği ile sağlık açısından tüketilmesi gerekmektedir. Fakat sağlık için faydalı olan üzüm kan şekeri s...

İzmir Kuru Üzüm

İzmir Kuru Üzüm, ege bölgesinde yetişmekte olan ve hepimizin ilgisini çeken kurutulmuş bir meyvedir. Kurutularak elde edilen bu meyve hazinesi hepimiz için bir çok konuda fayda vericidir. Ayrıca aşırı kilolarından rahatsız olan kişiler için de İzmir kuru üzümü diyetinizin bir parçası haline gelmiştir. Tatlı olan bu meyve anne baba ve ...

Üzüm Kompostosu

Üzüm Kompostosu, özellikle ramazan ayında en çok tercih edilerek yapılan komposto çeşididir. Ayrıca üzüm kompostosu her yaştan herkesin severek tükettiği en sağlıklı içeceklerin başında gelmektedir. Üzüm kompostosu özellikle insanların sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Başta sindirim sistemi güçlenmesini sağlarken, aynı zamanda kansızlık...

Üzüm Çekirdeği

Üzüm çekirdeği, Çok eski zamanlardan beri üzüm çekirdeğinin önemli bir yere sahiptir. Zaten detaylı incelediğimizde bunun bir şifa kaynağı olduğu anlaşılacaktır. Eski zamanlarda üzüm çekirdeği ilaçtır diye Avrupa’ya ihraç edilirdi. Ülkemizde bunun bilincinde olup artık gereken özeni ve önemi üzüm çekirdeğine vermeye başlamıştır.

Üzüm Reçeli

Üzüm Reçeli, üzüm herkesin sevdiği bir meyve türüdür. Özellikle de İzmir'in meşhur çekirdeksiz üzümü en sevilen üzüm türüdür. Hem lezzetli hemde oldukça besleyici üzümün tam binden fazla çeşidi bulunmaktadır. Üzüm en yaygın meyve türüdür. Beyaz üzüm ile kara üzüm bütün sebzeler, meyveler ve yemişler arasında en fazla antioksidan etkisine sa...

Çekirdeksiz Kuru Üzüm

Çekirdeksiz kuru üzüm; potasyum ve karbonat ile yıkanıp kurutulmasından elde edilir. Yıkanıp kurutulan çekirdeksiz kuru üzüm zeytin yağı ile yağlanarak canlı ve parlak bir görünüme kavuşur. Çekirdeksiz kuru üzümün vücut için sayısız faydaları vardır. Özellikle çocukların gelişimi için oldukça önemlidir. Çocuklara cevi...

Kurt Üzümü

Kurt üzümü, Çin'de yüzyıllardır tıbbi amaçlı bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Goji berry olarak da bilinen kurt üzümü, ülkemizde son birkaç yıldır popülerliği artmış olan bitkiler arasındadır. Özellikle kilo verdirme üzerindeki etkileri bakımından bilinen kurt üzümü birçok hastalığın tedavisinde de oldukça önemli...

Goji Berry Üzümü

Goji berry üzümü, ülkemizde kurt üzümü olarak bilinmektedir. Karadeniz Bölgelerindeki gibi nemli ortamlarda ve yumuşak iklimlerde yetişmektedir. Dünyadaki en yüksek C vitamini içeren antioksidan yönünde çok zengin bir meyve çeşididir. Goji berry küçük yumuşak ve kırmızı meyveleri olan bir çalı görünümündeki bitki türüdür. Çin gibi gel...

Üzüm Çekirdeği Yağı

Üzüm Çekirdeği Yağı, Üzüm asmagiller familyasından olup ilkbahar aylarında çiçek açan ve yaz aylarında yetişen bir meyvedir. Her ülkede rahatlıkla bulunan üzümün ana vatanı kesin olarak bilinmemektedir. Üzümün bir çok türü vardır, ama en çok bilineni ise kırmızı üzüm, beyaz üzüm, ve siyah üzümdür. Üzüm herkesin severek tükettiği bir meyvedir...

Goji Üzümü Diyeti

Goji Üzümü Diyeti; Goji üzümü, Tibet'in Himalaya bölgesinde yetişen oldukça tatlı ve sulu bir çilek türüdür, asıl adı Goji Berry dir. Bölgelere göre isim değişikliği de yaşamaktadır. Ülkemizde bunun adına zayıflama çileği yada goji üzümü de denmektedir. Goji üzümü, içeriği ile ilgili lifli bir yapıya sahiptir. Lifli bir yapıya sahip ola...

Beyaz Üzüm

Beyaz Üzüm, Üzüm meyvesi yapısı ve renkleri itibariyle üçe ayrılır. Üzümlerde tat bakımından değerlendirme yapacak olursak eğer beyaz üzüm en ekşi üzüm türü, kırmızı üzüm beyaz üzümden biraz daha tatlı olacak, siyah üzüm ise beyaz ile kırmızı üzüm arasında orta ayarda bir tat oluşturacaktır. Fakat genellikle en çok tüketilen üzüm beyaz üzüm ...

Siyah Kuru Üzüm Kalori

Siyah kuru üzüm kalori, Siyah kuru üzüm birçok kişinin severek tükettiği bir besindir. çoğu zaman çerez niyetine tüketilen kuru üzüm kalori olarak yüksek olması sebebi ile dozunda tüketilmesi gereken bir besindir. Siyah kuru üzüm içeriğinde vücut için faydalı olan birçok vitamin ve minerali bünyesinde barındırmaktadır. Birçok hastalığın doğa...

Kurt Üzümü Faydaları

Kurt üzümü faydaları, kurt üzümün rengi parlak turuncu meyvedir. Diğer adı ile goji berry bitkisidir. Asya, Tibet ve Moğolistan'ın yüksek dağlarında yetişen meyvedir. Tatlı ve sulu yumuşak meyve olduğu için sevilerek tüketilir. Kurt üzümün içinde protein, vitamin, demir ve lif oranı fazla olduğu için sağlığa çok faydalıdır.

Kuru Üzüm Faydaları

Kuru Üzüm Faydaları, Kuru üzüm içeriğindeki zengin vitamin ve mineraller sayesinde, sindirimi kolaylaştırarak bağırsakların çalışmasını sağlar. Aynı zamanda kabızlık şikayeti çekenlerin tedavisinde kuru üzüm tavsiye edilir. Kuru üzümün vücuda bir çok etkisi ve faydası vardır. özellikle sağlık açısından vücuda enerji vererek kan dolaşımının h...

Üzüm Budama

Üzüm budama; üzüm bağında doğru ve zamanında budama, hem üzümün hem kalitesini hem verim rekoltesini arttırmak amacı ile yapılmaktadır. Zamanında ve uygun şekilde budanmayan üzüm bağında verim kaybının olması da kaçınılmaz olacaktır. Üzüm yetiştiriciliği bilgi, beceri ve tecrübe gerektiren bir iştir ve üzüm budama işi toprak verimlili...

Üzüm Sirkesi

Üzüm Sirkesi, Eskiden genellikle köylerde büyük toprak kaplar içinde yapılırmış. Daha sonra şehirlere yerleşim sonucu, fabrikalarda sirke üretilmesi ile doğal olarak yapılan sirke tercih edilmez olmuştur. Uzmanlar bile ilaçlara ek olarak bazı hastalıklara sirke tüketimi önermektedir. Doğal sirke, alışılmışın dışında o kadar da kesk...

Üzüm Kurusu

Üzüm Kurusu, Oldukça sık tüketilen meyveler arasında yer alan ve kendine has şahane lezzeti sayesinde birçok kişinin sevdiği meyveler arasında yer alan üzüm taneleri ufak olmasına karşılık sağlık açısından oldukça faydalı olması sayesinde hem taze meyve olarak hem de kurutularak tüketilmektedir. Siyah ve sarı renkte olan üzüm kurusunda sağlı...

Evde Üzüm Sirkesi Yapımı

Evde Üzüm Sirkesi Yapımı, Üzüm sirkesinin bir çok yararı vardır. Mutlaka evlerimizde bulunduralım. Günümüz de üzüm sirkesinin faydasından sık sık söz ediliyor. Evde Organik bir şekilde üzüm sirkesini her kişi yapabilir. Üzümü düzenli bir biçimde yersek bir çok hastalığa deva olan çok bol vitaminli bir meyve çeşidinden bir tanesidir. Her gün ...

Goji Üzümü Nasıl Kullanılır

Goji Üzümü Nasıl Kullanılır, Goji üzümü yapısı itibariyle küçük yumuşak bir yapıdadır. Bu bitkinin ağacı çalı şeklindedir. Goji üzümü Uzakdoğu'da oldukça yaygın olarak kullanılan bir meyvedir ve sağlık açısından çok faydalıdır. Bu bitkinin sayılamayacak kadar çok faydası olmaktadır. Goji tadı itibariyle bizim kültürümüzde yaban mersini ve bi...

Kurt Üzümü Yetiştiriciliği

Kurt Üzümü Yetiştiriciliği, Kurt üzümü son zamanlarda insanlar arasında çok sevilen,istenen bir meyve haline gelmiştir. Yani bilen kişiler arasında çok popüler olmuştur. Çok yüksek antioksidan deposudur. Kurt üzümü saksıda bahçede ve tarlada yetişebilen bir bitkidir. Ayrıca kurt üzümü çok besleyici ve iyileştirici özelliği sayesinde oldukça ...

Kurt Üzümü Fidanı

Kurt Üzümü Fidanı, Anavatanı Çin olan Moğolistan, Tibet ve Himalaya bölgelerinde yetişen diğer adı ''Goji Berry'' olarak bilinen bir fidan türüdür. Dal halinde küçük bir yapıya sahip bu fidan gelişim gösterdiğinde kırmızı taneler halinde salkıma sahiptir. Yumuşak nitelikli bu meyve sağlık bakımından önem teşkil eder. Vücut sağlığı için tüket...

Üzüm Pekmezi

Üzüm pekmezi; Pekmez doğada yetişen bazı meyvelerden yapılan bir şifa kaynağı bir besin maddesidir. Bu meyvelerin başında keçiboynuzu, armut, dut ve üzüm gelmektedir. Özellikle üzüm pekmezi Ülkemizde en çok üretilen ve tüketilen pekmez türüdür. Üzüm pekmezi bazı kırsal bölgelerde ev imkanlarıyla kolaylıkla yapılabildiği gi...

Üzüm Ağacı

Üzüm Ağacı, Üzüm ağacının çeşitleri binler le ifade edilmektedir. Üzüm ağacının meyvesi üzümdür. Üzüm dünyanın en eski meyve türlerinden biridir. Türkiye üzüm ağacı çeşitliliği bakımından ve üzüm yetiştiriciliğinde en iyi durumdadır. Dünya üzerinde üzüm yetiştiriciliği, elverişli bağcılık kuşağı üzerinde bulunmaktadır. Üzüm ağac...

Üzüm Ekstresi

Üzüm ekstresi, bilindiği üzere üzümün insan sağlığına vermiş olduğu faydalar saymakla tüketmez. Hemen hemen oluşabilecek bir çok hastalığın tedavisi için kullanılabilen üzümü çeşitli şekillerde tüketmek mümkündür. İlkbahar aylarında yapraklarını açan üzüm asması yaz ortalarında meyvesini vermektedir. Bir çok çeşidi bulunan üzümün çeşitl...

Üzümün Faydaları

Üzümün faydaları, üzüm ülkemizde yaygın olarak yetiştirilen meyve çeşitlerinden bir tanesidir. Ilıman iklimi seven her yerde yetiştirilebilir. Farklı bir tadı ayrı bir aroması bulunan üzümün içerisinde bulunan etkin mineral ve vitaminlerden yararlanılması için kullanılması tavsiye edilir. Sağlık açısından oldukça faydalıdır. Üzümünün tüketil...

Kara Üzüm Çekirdeği

Kara Üzüm Çekirdeği, Besin maddeleri arasında en zengin olanıdır. Geçmişten bu güne kadar insan sağlığı açısından oldukça önem taşıyan üzüm, kendisi gibi çekirdekleri de önemlidir. Yapılan incelemelere göre en güçlü antioksidanlar arasında kara üzüm çekirdeği de yer almaktadır. C vitamininden 20 kati E vitamininden ise 50 kat daha ...

Çekirdekli Kuru Üzüm

Çekirdekli Kuru Üzüm, Üzüm binlerce yıldır insanlar için bir besin kaynağı olmuştur. Olgunlaşması döneminde üretilen üzümlerin hepsinin taze olarak tüketilmesi imkansız olmasından dolayı rekoltenin bir kısmı pekmez yapımında, bir kısmı da kurutularak daha sonra tüketilmek amacıyla değerlendirilmektedir. Üzüm üzerine yapılan araştırmalar...

Goji Üzümü Çayı

Goji üzümü çayı: Goji çileği olarak da adlandırılan goji üzümü çayı, birçok kişi tarafından da kurt üzümü olarak da bilinir. Ana vatanı Çin olan bu uzakdoğu meyvesi son yıllarda oldukça popüler bir hale gelmesi nedeniyle artık Türkiye'de de yetiştirilmeye başlamıştır. Goji üzümü çayının son günlerde birçok kişi tarafından ismi duyulmuştur. Ö...

Üzüm Sarması

Üzüm Sarması, özellikle üzüm yaprağından hazırlanan sarma büyük küçük herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen ve sofraların baş tacı olan lezzetli yemek çeşidinden bir tanesidir. Üzüm sarması özellikle yaz aylarında üzümün körpecik yaprakları kullanılarak yapılmaktadır. Üzüm sarmasını isterseniz kıymalı isterseniz zeytinyağlı olarak ken...

 

Üzüm Nasıl Kurutulur
Bektaşi Üzümü Nerede Yetişir
Üzüm İlaçlama
Üzüm Hangi Bölgede Yetişir
Siyah Üzüm Çeşitleri
Çavuş Üzüm
Üzüm Aşısı
Üzüm Çekirdeği Kremi
Üzüm Cinsleri
Kan Üzümü
Köpek Üzümü
Besni Üzümü
Red Globe Üzüm
Üzüm Asması
Kuş Üzümü
Çekirdeksiz Üzüm Çeşitleri
Sofralık Üzüm Çeşitleri
Diyette Kuru Üzüm
Kuru Üzüm Çeşitleri
Üzüm Fidanı
Üzüm Pestili
1 Adet Kuru Üzüm Kaç Kalori
Üzüm Nerede Yetişir
Şizandra Üzümü
Gebelikte Kuru Üzüm
Üzüm Türleri
Yeşil Üzümün Faydaları
Acai Üzümü
Üzüm Asması Bakımı
Kuru Üzüm Suyu
Popüler İçerik
Üzüm Nasıl Kurutulur
Üzüm Nasıl Kurutulur
Üzüm Nasıl Kurutulur, Üzüm, çoğu insanların severek yediği bir meyvedir. Ancak her meyve gibi bu meyvede zamanla bozulacağından dolayı, bu bozulmayı...
Bektaşi Üzümü Nerede Yetişir
Bektaşi Üzümü Nerede Yetişir
Bektaşi Üzümü Nerede Yetişir, Bektaşi üzümünün nerelerde yetiştiğine bakmadan önce bu üzüm hakkında biraz bilgi sahibi olalım. Bektaşi üzümü özellikl...
Üzüm İlaçlama
Üzüm İlaçlama
Üzüm İlaçlama, Üzüm anayurdu Ege Bölgesi olarak bilinen bir bitki türüdür. Üzüm ağaçlarına asma adı verilir. Asma ağaçlarında oluşan üzüm salkımları ü...
Üzüm Hangi Bölgede Yetişir
Üzüm Hangi Bölgede Yetişir
Üzüm Hangi Bölgede Yetişir: Üzüm soğukta –40 dereceye kadar dayanabilen bir meyve türüdür. Bu nedenle mevcut meyveler içerisinde üretim alanı çok gen...
Siyah Üzüm Çeşitleri
Siyah Üzüm Çeşitleri
Siyah üzüm çeşitleri, Siyah üzümün çekirdeğinden kurusuna ve yaprağına kadar şifa deposu olan bir besindir. Siyah üzüm kansızlık, migren, hazımsızlık,...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Üzüm Nasıl Kurutulur
Bektaşi Üzümü Nerede Yetişir
Üzüm İlaçlama
Üzüm Hangi Bölgede Yetişir
Siyah Üzüm Çeşitleri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Nisan - 2019